Eline van Stijgeren

Wie is Eline van Stijgeren?

Lees hier het verhaal van Eline van Stijgeren, oprichter van en grote kracht achter Moedig! Hier kom je meer te weten over haar achtergrond en beweegredenen.

Eline werd in 1970 te Amsterdam geboren. Van jongs af aan heeft ze interesse in de medische wereld. Mede omdat Eline als kind meerdere keren werd opgenomen in een ziekenhuis was de gezondheidszorg voor haar wellicht bekender dan voor anderen. Na de middelbare school wilde ze daarom een opleiding kiezen die medisch georiënteerd was: dat werd HBO Verpleegkunde.

Toen zij deze studie succesvol afrondde, voelde zij een behoefte om haar vleugels uit te slaan in het buitenland. Ongeveer vier jaar woonde de Amsterdamse in verschillende landen binnen en buiten Europa alwaar zij met belangstelling keek naar andere culturen en ter plekke veel leerde in diverse functies.

COMMERCIE

Eenmaal terug in Nederland gaat Eline aan de slag als accountmanager gezondheidszorg bij een grote uitzendorganisatie. Na enige tijd in deze functie werd zij gevraagd mede een nieuwe arbodienst te ontwikkelen en van de grond te krijgen. Met een partner startte ze dit verzuim-managementbureau. Het werd een mooie kans om behalve commerciële kwaliteiten ook talenten en ervaringen op het gebied van coaching van leidinggevenden en werknemers in de praktijk te brengen.

‘We gingen open en eerlijk in gesprek en werkten op een vernieuwende manier. Door te verbinden in gesprekken proberen de problemen op te lossen. Dat was nogal anders dan de gebruikelijke wegen via een bedrijfsarts. Wij dachten altijd in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Mensen werden op een totaal andere manier pragmatisch benaderd. Het was, en is nog steeds, zeer succesvol.’

Deze holistische aanpak gericht op de verbinding tussen werkgever en werknemer, is inmiddels ook gangbaar geworden. Over deze nieuwe methode heeft Eline mede een boek geschreven: ‘Activeringsgesprekken’. Daarnaast had zij onder haar meisjesnaam Eline van Stijgeren een vaste column in het toonaangevende brancheblad BG Magazine.

MOEDIG!

Na een aantal jaar merkte Eline dat zij in het werkveld verzoeken kreeg van leidinggevenden en werknemers om verder te praten. De klanten gaven blijk van een behoefte diepgaander door Eline gecoached te willen worden.

‘Ik merkte dat ook mijn behoefte veranderde. Mijn echte passie ligt in de begeleiding van veranderprocessen. En dan vooral: als er echt druk op de zaak komt te staan, bijvoorbeeld in het geval van verzuim, (arbeids)conflicten en psychisch lijden.’

Om zich nog meer in de materie te verdiepen ging Eline een studie volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. De door haar gekozen richting werd Integratieve Psychotherapie, een vier-jarige post-HBO-opleiding waarbij je de meest voorkomende vormen van psychotherapie en stromingen leert beheersen en kan uitvoeren. ‘Met deze opleiding wilde ik echt kwalitatief beslagen ten ijs komen in het begeleiden van mensen en bedrijven in veranderprocessen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in het starten van mijn bedrijf Moedig! een logisch gevolg.

OPLOSSINGEN

Onder de naam van Moedig! ontwikkelde Eline drie producten en diensten waarop haar bedrijf gestoeld is : Bedrijfsgezondheidszorg (verzuimbegeleiding, begeleiding van de zoektocht naar de beste arbodienst, interim manager veranderprocessen), coaching en therapie en HR-gerelateerde diensten (trainingen en vertrouwenspersonen).

“Moedig! coaching en therapie is een laagdrempelige, onwachtlijstige, prettige en doortastende praktijk waar iedereen zich snel welkom voelt. Mensen kunnen er op geheel eigen wijze werken aan vooraf gestelde doelen in een diepgaande en kortdurende integratieve therapie. Moedig! Bedrijfsgezondheid biedt een pragmatische, no-nonsense, eclectische, respectvolle en toch confronterende aanpak aan voor leidinggevenden en werknemers waarbij werken altijd de beter optie is. ”

BEN JIJ MOEDIG!? HET KAN IEDERE DAG!

‘Uit ervaring weet ik precies waar Moedig! voor staat. Ook ik heb in mijn leven stappen ondernomen, voor drempels gestaan, bruggen gebouwd en angsten beslecht waarvan ik de afloop niet kende. Ik kan het iedereen aanraden.’