Warren

28 jaar oud is hij en heel, heel erg Burn Out. Wanneer er nog mensen zijn die twijfelen of Burn Out bestaat, dan introduceer ik ze even een half uurtje aan Warren.

Al 6 maanden kan hij nog maar voor 15 uur per week met veel moeite iets op zijn werk doen, en de rest van de tijd is hij moe, futloos en heeft nergens zin in. Het beste laat Warren zich omschrijven als een accu die direct na het starten weer afslaat.

Warren werkt fulltime in een baan waar hij geen enkele affiniteit mee heeft. Het is in zijn leven allemaal zo gelopen als dat het is gelopen. Op die leeftijd overkomen banen je, zijn studiekeuzes een benadering van iets waarover je het flauwste benul hebt, en zit je voordat je er erg in hebt in een dagelijks keurslijf waarvan je je kunt afvragen hoeveel hierin jouw eigen bewuste keuze is geweest. En nu komt het: Warren weet, voelt en begrijpt dat hij een andere baan moet zoeken. Maar…. Hij is recent gaan samenwonen met zijn vriendin in een koophuis, en zijn vriendin wil binnenkort heel graag een kindje. Warren kan geen kant op en wordt zelfs paniekerig bij de gedachte van solliciteren. Liever ongelukkig met een slechte gezondheid in een uitzichtloze baan, dan veranderen. Hij heeft vele redenen in de buitenwereld waarom veranderen nu echt niet gaat, te weten: de hypotheek, zijn contract voor onbepaalde tijd, zijn leuke collega’s en wat zijn baas, schoonfamilie, vriendin en kennissenkring er wel niet van zal denken.

Dit fenomeen kom ik met grote regelmaat tegen; diep ongelukkige (jonge) mensen met haast een soort van sociale fobie op veranderen, lees: solliciteren.

Het is mijn inschatting dat we in de komende jaren veel ondersteunende diensten gaan ontwikkelen om mensen te helpen van baan te veranderen. Hoe zou zo’n programma eruit moeten komen te zien? Mijn idee; Dag 1. Je gaat een muurtje metselen. Iedere steen stelt iets voor waaraan jij denkt dat dit pijlers zijn van je bestaan. Zoals daar zijn: je huis, je hypotheek, je contract voor onbepaalde tijd, je inkomen, status, aanzien, macht, noem maar op. Dag 2; Je krijgt een sloophamer en mag je muurtje omverslaan. Hoe voel je je hierna? Is er een verandering in hoe je voelde voordat je zekerheden wegvielen, en daarna? Grote kans dat je geen enkel verschil voelde, of jezelf na het neerhalen van de muur beter voelde dan ervoor. Want goed voelen zit niet in zekerheden die er gewoonweg niet zijn. Dag 3. Je krijgt 1 uur toegang tot 2 ruimtes. In ruimte 1 staan comfortabele banken, ligstoelen, schommelstoelen, ligkussens en een grote verzameling (zelfhulp) boeken, hobbyboeken, aardrijkskundige boeken, medische boeken, boeken over biologie, techniek, dieren, kortom over wat er in de wereld maar te zien is. Je krijgt 30 minuten per dag om in deze kamer te verblijven met maar 1 opdracht; Wanneer je uit deze kamer komt heb je minimaal 2 onderwerpen die jou echt hebben aangesproken, hebben geraakt. Daarna ga je naar ruimte 2. Hierin staat een bureau met een computer. Naast de computer ligt een lijstje met allerhande websites waar jij vacatures kunt inzien/ kunt netwerken, je cv kunt oploaden/ oppimpen. Online tests kunt doen om jouw loopbaan vorm te geven. Ook in deze kamer verblijf jij per dag 1 uur. In dit uur heb je minimaal 2 gerichte sollicitaties verzonden, en 10 namen van bedrijven/ instellingen/organisaties/opleidingen die jij inspirerend vindt. En je leert hoe de twee kamers zich tot jou verhouden. Hoe kun je de ene kamer gebruiken voor het volle rendement van de andere kamer? Op dag 3 hebben we textieltherapie, we gaan shoppen naar kleding waarin jij tot je recht komt en je goed voelt. Wanneer je dit wenst plannen we een bezoek aan de kapper om jouw binnen- en buitenkant met elkaar in overeenstemming te brengen. Op dag 4 ga je op bezoek bij een van mijn sterke persoonlijkheid vriendinnen waarbij jij zogenaamd komt solliciteren. Vanaf het eerste moment simuleren jullie een situatie waarin jij moet solliciteren naar een fictieve baan. Hoe kom je binnen? Hoe stel je jezelf

voor? Wat is je eerste indruk? Aan het einde van dit gesprek nemen jullie door wat er goed ging en welke kanten er zijn voor verbetering vatbaar. Op dag 5 ga je naar bedrijven, instellingen, organisaties die jou aanspraken op dag 2 en waarmee jij een afspraak hebt gemaakt. Je hebt inmiddels een lijst van alle namen van organisaties die jou aanspreken, kunt online solliciteren, hebt ervaring in het voeren van een sollicitatiegesprek en weet nu hoe het voelt om dit te doen. Online wordt je via skype in de verdere weken gecoacht op je vorderingen en prestaties. Wat zou dit leuk zijn! Huh? Solliciteren leuk!?

Warren heeft op eigen kracht de accu weten op te laden. Het heeft even geduurd, maar na verloop van tijd heeft ook hij de moed gehad om te veranderen. Herken jij jezelf hierin? Wil jij dit ook? Laat me weten wat je hiervan vindt en praat mee op de facebook pagina van Moedig!

Categories: Moedige MensenTags: